Galeries Lafayette

Video Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een Franse warenhuisketen. In meer dan zestig grote Franse steden is een warenhuis van Lafayette aanwezig, samen met een vestiging in Casablanca, Marokko en een vestiging in Berlijn en Duitsland.

Het bekendste en meest prestigieuze is gelegen in Parijs, in het 9e arrondissement. Het staat aan de Boulevard Haussmann, een van de belangrijkste winkelstraten in Parijs.

In 1893 openden Theophile Bader en Alphonse Kahn een klein warenhuis in Parijs, op de hoek van de Rue La Fayette en de Rue de la Chaussée d’Antin.

Het warenhuis werd in de periode 1896 tot en met 1905 fors uitgebreid. In 1912 werd de reusachtige koepel van glas in lood gebouwd door de architect Cahnautin.
Het is een prachtig gebouw met veel balkons en een dakterras met een prachtig uitzicht over Parijs.
In dit tien verdiepingen tellende warenhuis worden meer dan 75 000 merken aangeboden en bevinden zich meerdere restaurants en bars. Het gebouw is een stadsmonument.

De andere twee gebouwen van Galeries Lafayette zijn minder indrukwekkend dan Lafayette Coupole. In het gebouw Lafayette Homme vindt u vooral mannenkleding, schoenen en er is een wijnkelder. In Lafayette Maison tenslotte vindt u bijna alles voor uw huis.